Simpulat


Sämpyläviikko jatkuu varsin muhkeissa merkeissä, sillä Simpula on kokonsa puolesta jonnekin pienen limpun ja ison sämpylän välimaastoon sijoittuva leipä.

Taikinanesteessä 1 dl piimää on korvattu vedellä, koska halusin hieman taittaa piimän happamuutta. Halutessasi voit käyttää nesteenä 4 dl piimää tai vaihtaa veden maitoon.

3 leipää

3 dl piimää
1 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
9 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen piimämaitoon. Lisää jauhot vähän kerrallaan nesteen joukkoon ja vaivaa taikinasta napakka pallo. 

Kohota taikinaa puolisen tuntia.

Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja muotoile taikinasta kolme soikeaa simpulaa. Nosta leivät leivinpaperilla päällystetylle pellille ja anna kohota 20 minuuttia.

Leikkaa jokaisen leivän pintaan pari viiltoa ja paista 200 asteessa n. 25 minuuttia. 

Nosta ritilälle, peitä liinalla ja jäähdytä.

Samankaltaisia

0 kommenttia