Juhlasämpylät


Nämä juhlavat sämpylät, joissa voita ei säästellä sopivat pyhäaamun aamiaispöytään tai romanttiselle eväsretkelle.

18 kpl

30 g hiivaa

2 tl sokeria
1 tl suolaa
3 dl rasvatonta maitoa
1 muna
9 dl erikoisvehnäjauhoja
100 g pehmeää voita
Täyte:
75 g pehmeää voita
2 rkl unikonsiemeniä
Voiteluun: 
1 muna 
ripaus suolaa
unikonsiemeniä

Liuota hiiva, sokeri ja suola kylmään maitoon. Sekoita joukkoon muna. Alusta taikinaan 8 dl vehnäjauhoja ja lisää pehmeä voi. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia ja lisää taikinaan tarpeen mukaan vielä hieman jauhoja.

Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota tunti.

Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa sitä kevyesti. Jaa taikina kahteen palaan. Kaaviloi kumpikin pala suorakaiteen muotoiseksi levyksi (25 x 40 cm). Voitele levyt pehmeällä voilla ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Taittele kumpikin levy kolmeen osaan (sivukolmannekset keskikolmanneksen päälle) ja leikkaa näin syntynyt levy kolmioiksi. 

Nosta sämpylät leivinpaperilla suojatulle pellille, peitä liinalla ja kohota tunti.

Voitele kohonneet sämpylät munalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä. 

Paista 250 asteessa n. 10 minuuttia.



Samankaltaisia

0 kommenttia