Mansikkamussun muffinit



Makeaa leivon harvemmin, mutta näitä tuoreista mansikoista leivottuja muffineita on joka kesä pakko saada. Resepti on perheeni klassikko - ja hyvästä syystä! 

Demerarasokeri on saanut nimensä sokerin alkuperäisen tuotantoalueen mukaan, joka sijaitsee Guyanassa, Etelä-Amerikassa. Alue on tunnettu myös rommistaan, jota on tislattu Demerarassa jo 1600-luvulta lähtien. Demerarasokeri on rakenteeltaan suurikiteistä ja kovaa, minkä vuoksi ripottelen sitä mielelläni leivonnaisten pinnalle. Tässä ohjeessa se antaa yhdessä kanelin kanssa muffineille rapean ja herkullisen kuorrutteen. 

12 kpl 

3,5 dl vehnäjauhoja 
1 dl sokeria 
0,75 tl leivinjauhetta
0,75 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
1 muna
2 dl piimää
1 tl luontaista sitruuna-aromia
50 g voita, sultatettuna
2,5 dl mansikoita, paloiteltuna
Pinnalle:
demerarasokeria 
kanelia

Perkaa mansikat ja paloittele marjat pikkusormenpään kokkoisiksi paloiksi. Yhdistä kuivat aineet. Vatkaa toisessa kulhossa munan rakenne kevyesti rikki. Lisää munan joukkoon piimä, nestemäinen aromi ja sulatettu voi. Sekoita seokset yhteen. Kääntele mansikat varovasti joukkoon.

Jaa taikina paperivuoilla suojattuihin muffinipellin syvennyksiin.

Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.



Samankaltaisia

0 kommenttia