Västerbottensost-sämpylät

Leonardo da Vinkki - 11/16/2017



Västerbottensost-sämpylät ovat näppäriä retkieväitä, sillä ne eivät kaipaa päälleen rasvaa tai lisukkeita. Ja turha sanoakaan, maku on aivan mahtava! Ne sopivat hyvin myös viikonlopun hemmotteluaamiaiselle tai glögitarjoiluun. Juuston ystävä herkutelkoon näillä vaikka joka päivä.

18 kpl

5 dl rasvatonta maitoa
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
2 rkl hunajaa
1 murskattu valkosipulinkynsi
2 dl hernejauhoja
0,5 dl rypsiöljyä
10 dl vehnäjauhoja
Täyte:
5 dl (n. 200 g) raastettua Västerbottensost-juustoa
1 rkl oreganoa
Voiteluun:
1 muna
ripaus suolaa

Liuota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen maitoon. Murskaa seokseen yksi valkosipulinkynsi. Lisää joukkoon hernejauhot ja öljy. Sekoita. Alusta vehnäjauhot taikinaan vähän kerrallaan. Vaivaa 8–10 minuuttia.

Peitä liinalla ja kohota. 

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kääntele sitä kevyesti. Kauli taikina 60 cm leveäksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja ripottele sille juustoraaste ja oregano. Rullaa levy ja leikkaa se 18 palaan. Nosta palat leivinpaperilla suojatulle pellille. 

Peitä liinalla ja kohota.  

Sekoita munan joukkoon ripaus suolaa. Voitele sämpylät. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. 

Nosta ritilälle ja jäähdytä.





samankaltaisia

0 kommenttia