Juuston ystävän speltti-saksanpähkinäleipä


Speltti-saksanpähkinäleipä on yksi lempileivistäni, koska se on täydellinen pari erityisesti valkohomejuustolle ja loistava seuralainen lähes kaikille juustoille. Leipä on oikea herkkusuun unelma! 

Onko sinulla jo hapanjuuri? Eikö? Ei hätää, tässä helppo valmistusohje. 

3 leipää

10 g hiivaa
5 dl kädenlämpöistä vettä
3 dl juurta
8 dl luomuspelttijauhoja

Liuota hiiva veteen. Lisää juuri ja jauhot. Jätä huoneenlämpöön tunniksi. Siirrä seos kylmään ja jätä se sinne lepäämään seuraavaan päivään.

edellisenä päivänä tehty esitaikina
30 g hiivaa
3 dl kylmää vettä
1 rkl suolaa
3 dl saksanpähkinöitä
6 dl luomuspelttijauhoja
9 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva veteen. Lisää kaikki aineet esitaikinaan. Vaivaa n. 10 minuuttia. Jätä kohoamaan huoneenlämpöön pariksi tunniksi.

Kaada taikina jauhotetulle leivinlaudalle. Kääntele hellästi muutaman kerran. Älä survo taikinasta ilmaa pois! Jaa kolmeen osaan. Laita palat muovikulhoihin, joita ei ole jauhotettu tai rasvattu. Jätä nousemaan puoleksi tunniksi.

Jätä leivinpelti uuniin ja kuumenna kiertoilmauuni 200 asteiseksi, tavallinen uuni 225 asteeseen.

Kaada kohonnut taikina kulhosta kuumalle, leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Koska astiaa ei käsitelty, osa taikinasta on toivottavasti tarttunut siihen kiinni. Nappaa kulhossa oleva loppu taikina käsiisi ja töki se leivän pinnalle, jolloin siihen muodostuu rustiikkinen kuvio.

Paista n. 20 minuuttia. Kopauta leivän pohjaa ja tarkista, että leipä on kypsää. Maista!

Samankaltaisia

0 kommenttia