Mökkinäkkäri


Mökkikausi on avattu. Harvalla on kesäpaikan keittiössä ruhtinaallisesti kaappitilaa, mutta jotain hyvin säilyvää syötävää sinne kannattaa viedä. On näkkileivän aika. 

Tervetuloa kesä ja laiturin nokassa onginta!

12 kpl

1/4 pkt (n. 13 g) hiivaa
1 tl suolaa
5 dl maitoa
5,5 dl ruisjauhoja
2 dl härkäpapujauhoja
6 dl vehnäjauhoja
Päälle:
kuminoita
merisuolahiutaleita

Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen maitoon. Alusta joukkoon jauhot.

Kohota liinan alla 45 minuuttia.

Kaada taikina hyvin jauhotetulle työtasolle, vaivaa se palloksi, jaa kahteen osaan ja kauli molemmat palat vuorollaan ohueksi levyksi. Ota levyistä 20 cm halkaisijaltaan olevan irtokakkupohjavuoan reunalla pyöreitä leipiä ja nosta ne leivinpaperilla suojatulle pellille.

Kohota hetki, pistele, sumuta vedellä ja ripottele päälle merisuolahiutaleita ja kuminoita. Paista 200 asteessa 15 minuuttia / pelti.

Jäähdytä ritilällä.


Samankaltaisia

0 kommenttia