Retkimakuualustan suojapussi parista lahkeesta

Leonardo da Vinkki - 6/26/2018


Poika lähti partioleirille. Varusteita kasaan kerätessämme muistin, että makuualustan suoja on jo aikoja sitten jäänyt reissuun. Tarvittiin uusi  ja äkkiä! Parista housunlahkeesta se syntyi nopeasti.

Housujen lisäksi tarvitsin vain lyhyen pätkän nyöriä ja nyörilukon. Niidenkään takia ei tarvinnut kauppaan lähteä, sillä tapani on kerätä kierrätysvaatteista talteen myös napit, nyörit, nyörilukot ja muut tilpehöörit. "Taikalaatikosta" löytyi heti sopivat.

Tarvikkeet

kaksi eriväristä housun lahjetta
pätkä pyöreää nailonnyöriä
nyörilukko

Teko-ohje

Leikkaa makuualustaa mittana käyttäen housunlahkeista oikean kokoiset palat. Pituusmitan on äkkiä katsonut, mutta sovita lahkeita myös matkapakkaukseksi rullatun alustan päälle, jotta näet onko lahje tarpeeksi leveä. Suojapussi saa olla napakka, joten useimmista housuista saa siihen tarpeet. Jos yksi lahje on liian kapea, ompele pussi neljästä tai useammasta palasta.

Minulla kävi tuuri ja saatoin leikata palat lahkeensuusta, josta ne jatkuivat suorana pötkönä ylöspäin. Se nopeutti suojapussin ompelua, koska molempien päätyjen saumat tulivat nyt valmiina.

Ompele palat yhteen.

Sulje pussin toinen pää ompelemalla lahkeensuuhun suora sauma.


Pura toisen lahkeensuun taitteen sivusaumaan suojapussin sisäpuolelta pieni, hakaneulan mentävä reikä. Leikkaa nailonnyöristä sopivan mittainen pätkä. Sulata polttamalla nyörin päät ja muotoile ne teräviksi ja siisteiksi. Pujota nauha hakaneulan avulla housuissa valmiina olevaan kujaan. Vedä nyörin päät nyörilukon läpi ja solmi ne yhteen merimiessolmulla. Lukitse äsken purkamasi sauman pää (nyörikujan suuaukko) muutamalla käsin ommeltavalla pistolla, jotta se ei ala purkautumaan, kun suojapussia käytetään, nyöriä kiristetään ja löysätään.Pussi on valmis. 

Olin oikein tyytyväinen lopputulokseen. Ompeluun kulunut 15 minuuttia ei ollut hukkaan heitettyä aikaa. Hieman kyllä mietin suojapussin painoa. Ei se ihmeitä paina, mutta kun rinkka tuppaa aina olemaan liian painava. Ehkä teen vielä toisen, esimerkiksi kevyestä sadetakkikankaasta, joka pitäisi myös vettä.


samankaltaisia

0 kommenttia