JuhannusaattoNäin elokuussa on mukava muistella mennyttä kesää, vaikka se vielä jatkuukin. Jos kesällä on tapahtunut jotain hauskaa, siitä voi muistoksi ommella tilkkutyynyn ja samalla suunnitella uusia tilkkutyöblokkeja. 

Tämä pieneksi tyynynpäällilseksi muokattu blokkikokeilu muistuttaa ystävien kesken vietetystä juhannusaatosta siirtolapuutarhamökillä ja lähtee tyynyksi mökin kuistia kaunistavalle keltaiselle puusohvalle.

Malli on yksinkertainen ja sopii aloittelijallekin. Kankaiden värejä muuttamalla blokki muuttuu kesäisestä talviseksi, iloisesta hempeäksi tai kepeästä dramaattiseksi.


Toteutus

Tyynynpäällinen on kooltaan 35 x 35 cm, mikä on osoittautunut itselleni hyväksi päiväpeittojen blokkikooksi.

Työ aloitetaan leikkaamalla tukevasta puuvillakankaasta neljä 9 x 9 cm neliötä (Mitta sisältää 1 cm saumavarat.) ja kangaspaloiksi puretuista vaatteista 5,5 cm, 3,5 cm ja 7 cm leveitä suikaleita. 

Ompelu aloitetaan kokoamalla neljästä pienestä neliöstä yksi suurempi keskineliö. Sen jälkeen neliön jokaiseen reunaan ommellaan kuvan mukaisesti 5, 5 cm:n kangassuikale. Saumat silitetään auki ja keskineliötä kiertävät saumavarat tikataan paikoilleen työn oikealta puolelta. 

Seuraava kerros ommellaan 3,5 cm:n kangaskaitaleesta. (Kuvan keltainen raita.)

Viimeisen kerroksen sivut kootaan suorakaiteiksi ja ommellaan paikoileen. Saumat silitetään auki ja saumavarat tikataan paikoilleen työn oikealta puolelta. 

Tyynyn taustaksi leikataan 37 x 37 cm pala kangasta. Kiinnitä vetoketju nuppineuloilla taustan ja tyynyn etupuolen tilkkublokin väliin. Ompele vetoketju paikoilleen. Avaa vetoketju, aseta kankaiden oikeat puolet vastakkain ja ompele loput saumat yhteen. Käännä. Valmis!


Materiaalit

käytöstä poistettuja puuvillavaatteita
30 cm pitkä vetoketju

Samankaltaisia

0 kommenttia