Lohjan limppu

Leonardo da Vinkki - 8/25/2017


Piimään ja omenasoseeseen tehty makea limppu on lohjalainen perinneruoka, mutta kelpaa sitä syödä muuallakin.

Jos siirappivesi ei ole kovin siirappista voit voidella leivät ohjeen mukaan vasta paiston jälkeen. Jos haluat käyttää reilusti siirappia, voitele limput jo paistamisen loppupuolella, jotta valmiiden leipien pinta ei jää tahmeaksi.

3 pientä limppua

2,5 dl piimää
5 dl makeuttamatonta omenasosetta
1 dl siirappia
3/4 pkt (n. 40 g) hiivaa
1,5 tl suolaa
8 dl ruisjauhoja
7–8 dl hiivaleipäjauhoja

Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen piimä-omenasose-siirappiseokseen. Lisää joukkoon ruisjauhot ja lopuksi rivakasti vaivaten hiivaleipäjauhot. 

Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina hyvin jauhotetulle työtasolle ja vaivaa sitä hetki. Muotoile taikinasta kolme limppua ja nosta ne leivinpaperilla suojatulle pellille.

Peitä ja kohota.

Pistele kohonneet limput ja paista niitä175 asteessa noin tunti.

Voitele kypsät leivät siirappivedellä, nosta ritilälle, peitä liinalla ja jäähdytä.

samankaltaisia

0 kommenttia