Alakoululaisen yllätyskakku

Leonardo da Vinkki - 5/08/2019



Poikani innostui tekemään yllätystäytekakun. Hän ei vielä saa käyttää uunia, joten neuvokkaana muksuna hän osti kaupasta suorakaiteen muotoisen kuivakakun kakkupohjaksi. Täytteeksi tuli tuttu jälkkärirahka, jonka hän osasi tehdä jo entuudestaan. Loppu olikin sitten "lasten leikkiä", kun mummilta sai pari vinkkiä kakun kokoamiseen ja koristeluun. 

Nyt pintaan valikoituivat kiivit, jotka antavat ananaksen kanssa kakkuun raikkautta. Keskikesällä myös mansikat sopivat hyvin sekä koristeeksi että täytteeksi.

Samalla periaatteella täytekakku syntyy vaikka mökillä tai veneessä, jossa ei ole uunia käytettävissä. Lopputulosta ei tarvitse hävetä. 

Ja sananen vielä kakun kostutuksesta: Jos ostokakku on kovin kostea, sitä ei tarvitse enää erikseen kostuttaa, mutta kuivahko kakku mehevöityy tilkalla sitruunalimonadia tai sitruunan mehua.

1 kakku

5 kiiviä
1 (350 g) valmis sitruunakakku
(sitruunalimonadia kostutukseen)
3 dl kermavaahtoa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tlk (250 g) rahkaa
banaani
1 pieni tlk ananaskuutioita
1 tlk persikoita, mandariineja tai muita säilykehedelmiä


Vuoraa yksi 20 x 20 cm kokoinen vuoka tuorekelmulla siten, että kelmua on reilusti reunan yli. 

Vaahdota kerma ja sokerit. Sekoita se rahkan joukkoon. 

Kuori ja viipaloi kiivit ja aseta ne vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä hedelmien päälle kerros kermarahkaa.

Viipaloi kuivakakku. Aseta osa viipaleista kerman päälle vuoan sivuille ja pohjalle. (Kostuta varovasti limonadilla tai sitruuna-sokeri-vedellä).

Kuutioi banaani ja säilykehedelmät. Sekoita ne jäljelle jääneeseen kermarahkaan. Levitä seos vuokaan kakunviipaleiden päälle. Peitä pinta lopuilla kakkuviipaleilla (ja kostuta ne varovasti limonadilla).

Nosta reunan yli ulottunut kelmu kakun päälle. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa 3  4 tuntia. 

Kumoa tarjoilulautaselle ja aloita herkuttelu.

samankaltaisia

0 kommenttia