Villivadelmat ovat metsän kesäinen aarre, jonka saattaa löytää esimerkiksi muutaman vuoden vanhalta hakkuuaukiolta. Koossa ne häviävät puutarhavadelmille, mutta maku on aivan toista kuin isoiksi ja komeiksi jalostetuilla serkuillaan.
Ohjeen kiisseliin riittää vähempikin määrä vadelmia, mutta omat mittani ovat runsaita. Niin tässäkin reseptissä. Sokerin määrä riippuu vadelmien makeudesta. Maista lopputulosta ja lisää sokeria, jos siltä tuntuu.
1 l vettä
3 dl sokeria
5 rkl perunajauhoja
1 l vadelmia
Kiehauta vesi, sokeri ja perunajauhot kattilassa. Lisää vadelmat. Sekoita. Anna jäähtyä hieman ja sekoita kevyesti toisen ja vielä kolmannen kerran. Älä kuitenkaan innostu liiaksi vatkaamaan ettei kiisselistäsi tule liisteriä.
Älä säikähdä, vaikka kiisseli on ensin kirkasta. Se punastuu, kun vadelmat ovat hetken olleet sokeriliemessä ja sekoittelet kiisseliä. Voit myös tehdä kiisselin vadelmamehuun.
Tarjoa kermavaahdon kanssa.
0 kommenttia