Syksyllä, kun kasvikset ovat parhaimmillaan, teen usein kevyitä kasvissosekeittoja. Ne vaativat kaverikseen leivän. Vaalea sämpylä tai viipale ruisleipää on aina hyvä vaihtoehto, mutta tällä kertaa leivoin keiton oheen nopeatekoisia kesäkurpitsamuffineita.
Tässä resepti, ole hyvä!
200 g raastettua kesäkurpitsaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
2,5 dl rasvatonta piimää (tai maitoa)
50 g sulatettua voita
1 muna
1 ps (150 g) cheddar-juustoraastetta
2 kevätsipulia
Jaa taikina paperivuoilla suojattuihin muffinipellin syvennyksiin.
Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia.
Tarjoa syksyisen kasviskeiton kanssa.
200 g raastettua kesäkurpitsaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
2,5 dl rasvatonta piimää (tai maitoa)
50 g sulatettua voita
1 muna
1 ps (150 g) cheddar-juustoraastetta
2 kevätsipulia
Raasta kesäkurpitsa. Anna raasteen hetken asettua ja purista siitä sitten hieman nestettä.
Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauho, sooda ja suola. Vispaa kevyesti sula voi ja muna piimään. Kääntele neste kuiviin aineksiin. Lisää lopuksi joukkoon kesäkurpitsa, juusto ja pieneksi silputut sipulit. Sekoita.
Jaa taikina paperivuoilla suojattuihin muffinipellin syvennyksiin.
Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia.
Tarjoa syksyisen kasviskeiton kanssa.
0 kommenttia