Nostalginen paperikukkakranssi muffinivuoista

Leonardo da Vinkki - 10/21/2020

 


Askarteleva ihminen keksii vähän kuin ammattitautina jatkuvasti uusia käyttömahdollisuuksia tutuille materiaaleille. Pari viikkoa sitten aloin leivoksia leipoessani katsella muffinivuokia "sillä silmällä". Mitähän näistä voisi tehdä? Siitä olikin sitten lyhyt matka tähän kranssiin.

Kuvan työ onnistuu siis mainiosti pelkkiä muffinivuokia käyttäen, vaikka tällä kertaa käytin terälehtiin myös pakkauspaperia, kun sitä sattui sopivasti käsillä olemaan. Turha sitä oli roskiin heittää!


Tarvikkeet

ohut kranssipohja
maalarinteippiä
paperisia muffinivuokia
silkkipaperia tai muuta ohutta, helposti rypistyvää paperia
luonnonmateriaalista tehtyjä naruja (hamppu, puuvilla, pellava, villa)
paperisia kukkien hedenippuja
teetä


Teko-ohje

Kiepauta muutama ohut pajunvitsa ympyräksi. Pyöritä oksien ympärille rautalankaa, joka sekä sitoo pajut yhteen että antaa ohuelle rungolle tarvittavaa tukevuutta. Rautalangan vahvistamaa pohjaa on myös helppo muotoilla, kun se on valmis. Täydelliseen ympyrään ei kuitenkaan tarvitse pyrkiä ja muutama muhkurakin sallitaan, koska pohja ei jää näkyviin kuin korkeintaan sieltä täältä vähän pilkottaen.

Viimeistele kranssipohja päällystämällä se maalarinteipillä.


Ota tarvikkeet esille ja pyörittele papereista ja naruista erilaisia kukkasia. Maalarinteipistä saat niihin näppärästi pienen kannan tai varren, joka samalla sitoo kukan muotoonsa. 


Jokainen kukka saa olla oma yksilönsä. Muffinivuokapaperin lisäksi voit tehdä terälehtiä esimerkiksi silkkipaperista ja vaihdella heteiden materiaalia. Toiset kukat voit kastaa teessä, mikä tuo kranssiin väriä.


Kiinnitä kukat maalarinteipillä kranssipohjaan. 


Ripusta esille.



samankaltaisia

0 kommenttia