Taaperoiden rakastamat pehmeät perunasämpylät

Leonardo da Vinkki - 12/09/2020


Pehmeät ja makeahkot perunasämpylät ovat erityisesti lasten mieleen, mutta syö näitä aikuinenkin mielellään.

21 kpl

2 keitettyä perunaa, raasteena (n. 2,5 dl raastetta)
3 dl kuumaa maitoa
1 rkl kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 dl lämmintä vettä
1 tl suolaa
0,75 dl sokeria
2 munaa
100 g voita, sulatettuna
n. 10 dl vehnäjauhoja

Kaada kuuma maito perunaraasteeseen. Sekoita.

Liuota kuivahiiva ja 1 rkl sokeria desiin lämmintä vettä. Anna kuohahtaa, mikä vie noin 10 minuuttia.

Yhdistä perunasose hiivaseokseen. Lisää suola, sokeri, munat ja voisula. Vaivaa joukkoon vehnäjauhoja kunnes taikina on leivottavaa, mutta yhä pehmeää.

Nosta taikina kulhoon. Sumuta kevyesti öljyllä. Peitä liinalla. Kohota.

Sumuta öljyllä yksi iso tai kaksi pienempää vuokaa.

Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle ja kääntele sitä varovasti muutaman kerran. Muotoile taikinasta pitkä pötkö. Leikkaa tanko 21 palaan. Pyöritä palat pieniksi pulliksi ja nosta ne lähekkäin vuokiin.

Peitä liinalla ja kohota.

Paista 180 asteessa noin 25 minuuttia.

Peitä liinalla ja jäähdytä.

samankaltaisia

0 kommenttia