Yön yli kohotetut juustosämpylät

Leonardo da Vinkki - 12/02/2020


Yön yli kohotettuja sämpylöitä on aina kiva leipoa, koska ne ovat niin vaivattomia tehdä. Pari kertaa tosin olen unohtanut taikinan parvekkeelle, mutta sekään ei ole maailmaa kaatanut. Olen leiponut taikinan muistaessani ja ihan syötävää leipää olen uunista silloinkin ottanut.

Voit käyttää ohjeessa mitä tahansa juustoa. Itse pidän voimakkaista juustoista, minkä vuoksi käytin tällä kertaa pitkään kypsytettyä cheddaria.

8 kpl

neljännes (12 g) tuorehiivapaketista
1 tl suolaa
2 rkl hunajaa
5 dl kylmää vettä
n. 1 dl juustoraastetta
n. 11 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva, suola ja hunaja kylmään veteen. Lisää juustoraaste. Vaivaa joukkoon vähitellen vehnäjauhoja kunnes taikina on juuri ja juuri leivottavaa, mutta vielä löysää.

Anna kohota viileässä yön yli.

Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle ja kääntele sitä varovasti muutaman kerran. Muotoile taikinasta pitkä pötkö. Leikkaa tanko 8 palaan. Muotoile palat kevyesti haluamaasi malliin ja nosta ne leivinpaperilla suojatulle pellille.

Peitä liinalla ja kohota.

Paista 250 asteessa 5 minuuttia, laske lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.

Jäähdytä ilman liinaa.

samankaltaisia

0 kommenttia