Jos meidän perhe saisi valita, me söisimme tätä herkkua joka aamu. Toiveelle on perusteet: hyvällä tahdolla tätä voisi kutsua aamupuuroksi. Asiassa on vain yksi mutta, herkku on liian hyvää puuroksi, ohje keikahtaa jälkiruokien puolelle. Voiko jokaisen päivän aloittaa jälkiruoalla? No, .... Kyllä! Mikä estää? Näistä me tämän kulhon äärellä keskustelemme. Vielä löytää myös kaurapuuro paikkansa aamiaispöydässämme.
Reseptissä kohtaavat pehmeä, ei kovin hapan, maustamaton jogurtti ja vispipuuro. Jogurtti ja puuro tuodaan pöytään omissa kulhoissaan ja jokainen saa sekoittaa niitä oman maun mukaisessa suhteessa kulhoonsa.
Ohjeeseen sopivia jogurtteja on varmaan monia. Meillä on käytössä Lidlissä myytävä, Milbonan 2% kreikkalaistyyppinen "ämpärijogurtti", jonka koostumus ja maku ovat tähän juuri oikeita.
7 dl puolukoita
1,5 dl sokeria
2 dl mannasuurimoita
maustamatonta jogurttia
Keitä puolukoita vedessä, kunnes ne ovat vaaleita. Vispaa sekaan sokeri ja mannasuurimot. Hauduta puuro pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Jäähdytä. Vatkaa kuohkeaksi.
Ota aamiaiskulhoon puuroa ja jogurttia. Sekoita. Herkuttele!
0 kommenttia