Välipalapatukat

Leonardo da Vinkki - 6/01/2017


Kesäloma tarkoittaa meillä retkeilyä, kaupungissa ja maalla. Matkaan mukaan tarvitaan kunnon eväät. Välipalapatukoita on meillä lähes aina mukana. Teen ne yleensä itse. Tässä yksi, jo edellisessä blogissani julkaisemani ohje, joka on ahkerassa käytössä.

Näin kirjoittelin Leivinlaudalla-leipäblogissa kesäkuun ensimmäisenä torstaina 2016.

Euron hinta yhdestä pienestä välipalapatukasta ylittää minulla järjen rajat. Patukat ovat kuitenkin kiireessä näppäriä, leivän korvaavia välipaloja ja maistuvia piknik- ja kesäretkieväitä. Ei auta muu kuin tehdä ne itse! Makukin on itse tehden parempi kuin monissa kaupan tuotteissa.

10 kpl

1,5 dl kuivattuja karpaloita
1 dl vaaleaa siirappia
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl mantelirouhetta
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
1 rkl pellavansiemeniä
1 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl hirssinsiemeniä
ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainekset huolellisesti sekaisin. Suojaa 20 x 20 cm:n uunivuoka kahdella ristikkäin kulkevalla leivinpaperinpalalla, jotka nousevat vähän reunojen yli. Levitä seos tasaisesti vuokaan.

Paista 160 asteessa 20 minuuttia. Ota vuoka pois uunista, kun paistoksen reunat ovat hieman ruskistuneet. Jätä paistos vuokaan jäähtymään puoleksi tunniksi. 

Nosta levy leivinpaperin avulla ylös vuoasta ja leikkaa se 10 palaan. Kääri palat yksittäin folioon tai kelmuun, kun ne ovat täysin jäähtyneet. (Jos patukat syödään kotona, ne voi pakata voipaperilla eroteltuina yhteen kannelliseen rasiaan. Usein patukat tulee kuitenkin syötyä muualla kuin keittiön pöydän ääressä ja yksittäin pakatut välipalapatukat on helppo napata vaikka lennossa mukaan.) 

Välipalapatukat säilyvät kuukauden jääkaapissa ja 3 kuukautta pakastimessa.

samankaltaisia

0 kommenttia