Tämä resepti syntyi sattumalta, kun kaipasin iltateelle vastapaistettua leipää ja huomasin sekä hiivaa että jauhoja olevan kotona vain vähän. En jaksanut lähteä kauppaan, joten käytin sen mitä saatavilla oli. Laiskuus palkittiin. Lopputuloksena oli ihanan sitkeä leipä, joka on ollut heti ensimmäisestä suupalasta yksi suosikeistani.
1 leipä
5 dl kylmää vettä
1/3 pkt (n.17 g) hiivaa
0,75 tl suolaa
9 dl vehnäjauhoja
Liuota hiiva ja suola kylmään veteen. Lisää vehnäjauhot. Vaivaa koneella noin 5 minuuttia.
Anna kohota huoneenlämmössä 2–3 tuntia. Kaada löysä taikina voideltuun leipävuokaan. Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja.
Kohota puoli tuntia. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Paista 15 minuuttia. Laske uunin lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä 30 minuuttia.
Jäähdytä ritilällä ja nauti!
0 kommenttia