Pellon pientareelta kerätty kranssi

Leonardo da Vinkki - 7/23/2018


Helteen helliessä Suomea olemme käyneet pojan kanssa hiekkakuopalla uimassa joka ilta.  Matka kulkee varsinaissuomalaisten peltojen halki, jotka auringon laskiessa ovat varsin runollinen näky.

Halusin kotiin muiston tästä tunnelmasta ja lämpimistä uimavesistä. Otin sakset mukaan, pysäytin auton pellon laitaan ja keräsin tutun maanviljelijän pellon pientareelta paluumatkalla kasvit ulko-oven kranssiin. Siististi, peltoon astumatta, leikkasin mukaan muutaman tähkän. Saanen syntini anteeksi, kun teon seuraavan kerran nähdessämme tunnustan. 

Näin kuivuuden aiheuttamana katovuonna en tohtinut tehdä tuuheaa viljakranssia, mutta tämä on yhtä viehko ja tuo ehkä luonnonmukaisessa sekaisuudessaan jopa paremmin kesäillan fiilikset mieleen.

Tarvikkeet

ohuita pajunoksia
rautalankaa
huonot sakset tai leikkaavat pihdit
viljaa ja muita pellon laidalla kasvavia kasveja

Teko-ohje

Kiepauta muutama ohut pajunvitsa ympyräksi. Pyöritä oksien ympärille rautalankaa, joka sekä sitoo pajut yhteen että antaa ohuelle rungolle tarvittavaa tukevuutta. Muodon ei tässä vaiheessa tarvitse olla täydellinen. Rautalangan vahvistamaa pohjaa on helppo muotoilla, kun se on valmis.

Viimeistele kranssipohja kiepauttamalla siihen rautalangasta ripustuslenkki.

Lajittele kasvit työtasolle odottamaan.

Sido kasvit rautalangalla pohjaan. Kranssista tulee kevyt ja ilmava, kun sidot kasvit selvästi peräkkäin vain hieman suuntaa vaihdellen.

Ripusta esille.


samankaltaisia

0 kommenttia