Menninkäisen rieskat

Leonardo da Vinkki - 5/10/2017


En mitenkään erityisesti pidä rieskoista. Näihinkin leipäsiin aloin sekoitella taikinaa lähinnä siksi, että pakastin on täynnä paloiteltuja ja omassa mehussaan paistettuja sieniä. Oli iloinen yllätys, että rieskat osoittautuivat todella hyviksi.

Veitselle löytyy tässä ohjeessa käyttöä. Sienet kannattaa pilkkoa pieniksi paloiksi ja rosmariini silputa lähes hipuiksi.

10 – 12 kpl

2 perunaa (300 g)
120 g smetanaa
1,5 dl esikäsiteltyjä sekasieniä
1 tl suolaa 
5 rosmariinin lehteä
2 tl leivinjauhetta 
4 dl erikoisvehnäjauhoja

Kuori ja raasta suolalla maustetussa vedessä keitetyt perunat. Lisää raasteen joukkoon muut ainesosat ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina 10 – 12 palaan. Taputtele palat pyöreiksi leipäsiksi kahdelle leivinpaperilla suojatulle pellille.

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Paista 15 minuuttia. 

Nauti lämpimänä voin kanssa.

samankaltaisia

0 kommenttia