Kaura-perunasämpylät

Leonardo da Vinkki - 10/19/2017



Mehevät perunasämpylät sopivat hyvin aamiaiselle. Tällä kertaa lisäsin taikinaan myös pähkinöitä, jotka antavat leipään mukavasti rouheutta.

12 kpl

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
2 rkl hunajaa
1 keitetty peruna (n. 200 g)
2 dl kauraleseitä
1 dl pähkinärouhetta
1 dl öljyä
n. 11 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen maitoon. Kuori peruna ja raasta se seokseen. Lisää kauraleseet, pähkinärouhe ja öljy. Sekoita. Alusta vähän kerrallaan joukkoon jauhot ja vaivaa taikinaa 8–10 minuuttia. 

Peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia. 

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa se uudelleen kimmoisaksi. Rullaa taikina tangoksi ja leikkaa se kahteentoista palaan. Pyörittele paloista pyöreitä sämpylöitä, jauhota pinta ja nosta leivinpaperilla suojatulle pellille. 

Viillä sämpylät ja kohota 30 minuuttia. 

Paista 250 asteessa n. 15 minuuttia. 

Nosta ritilälle ja jäähdytä.


samankaltaisia

0 kommenttia