Aurinkopatongit

Leonardo da Vinkki - 10/11/2017




Sain äidiltäni pullollisen punaista palmuöljyä. Se on niin hurjan väristä, että hetkeen en tiennyt mihin sitä käyttäisin. No, meillä leipätaikina on luonteva kokeilupaikka. Taikinaan lorautettuna palmuöljy antaa leivälle hauskasti keltaisen värin. Nämä herkulliset patongit näen jo viipaleina, joiden päällä on hernetahnaa ja fetajuustoa. Kaunis, kelta-vihreä-valkoinen suupala sopisi vaikka brunssipöytään.

4 patonkia

5 dl vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
0,5 dl hunajaa
1 dl seesaminsiemeniä
2 dl kauraleseitä
1 dl punaista palmuöljyä
n. 1 l vehnäjauhoja

Liuota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen veteen. Lisää seesaminsiemenet, kauraleseet ja öljy.  Alusta joukkoon 8 dl jauhoista.  Vaivaa 5 minuuttia. Lisää vähitellen loput jauhot ja jatka vaivausta vielä toiset 5 minuuttia.

Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä puolisen tuntia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kääntele sitä hetki. Jaa 4 palaan. Rullaa paloista tangot ja väännä ne kierteelle. Nosta leivät leivinpellille. Peitä ne liinalla ja kohota huoneenlämmössä.

Paista patonkeja 250 asteessa 13–15 minuuttia.



samankaltaisia

0 kommenttia