Pestoleipä sopii keittojen kaveriksi ja brunssille. Meillä tätä leipää on syöty useammallakin upealla näköalapaikalla, kun patikkaretkellä on nautittu termoskannuun pakattua, soseutettua juureskeittoa ja Pestoleipää.
1 leipä
25 g hiivaa
0,75 tl suolaa
2,5 dl kädenlämpöistä vettä
2 dl ruissihtijauhoja
n. 6 dl erikoisvehnäjauhoja
pestoa
kurpitsansiemeniä
öljyä vuoan voiteluun
Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Jos käytät yleiskonetta, alusta reippaalla vauhdilla ruissihtijauhot ja puolet vehnäjauhoista taikinaan. Vähennä nopeutta ja lisää loput jauhot. Vaivaa koneella vielä 5 minuuttia, eli kunnes taikinassa on hyvä sitko ja se irtoaa kulhon reunoista. Käsin vaivaten tähän menee noin 10 minuuttia.
Peitä kulho ja kohota huoneenlämmössä 30 minuuttia.
Kauli taikina ohueksi, leipävuoan levyiseksi levyksi. Levitä taikinan päälle ohut, tasainen kerros pestoa. Rullaa levy leiväksi ja nosta voideltuun vuokaan.
Peitä ja kohota puolisen tuntia.
Sivele leivän pintaan pestoa ja ripottele päälle kurpitsansiemeniä.
Paista 225 asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
Jäähdytä ritilällä.
0 kommenttia