Oreganoleipä

Leonardo da Vinkki - 3/28/2019


Peltileipä on hyvä vaihtoehto, jos ei viitsi pyöritellä sämpylöitä. Yrttimausteilla makuun saa vaihtelua. Pizzamauste löytyy monesta keittiöstä. Oreganosta pitävät yleensä kaikki. Rosmariini jakaa jo mielipiteitä. Oma suosikkini on ruohosipuli.

3 dl rasvatonta maitoa 
25 g hiivaa 
1 tl suolaa 
1 tl sokeria 
1 muna 
0,5 dl juoksevaa rasvaa 
1 rkl oreganoa 
n. 7 dl vehnäjauhoja 
Koristeluun: 
1 muna 
ripaus suolaa 
seesaminsiemeniä 

Liuota hiiva, suola ja sokeri kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, juokseva rasva ja oregano. Alusta taikinaan 5 dl jauhoja. Vaivaa vähän kerrallaan joukkoon lisää jauhoja kunnes taikina on vielä aavistuksen tahmeaa, mutta jo leivottavaa. Jatka vaivausta kunnes taikina irtoaa kulhosta, yhteensä noin 8 minuuttia. 

Nosta taikina voideltuun  n. 22 x 30 cm uunivuokaan ja painele se tasaiseksi. Peitä liinalla ja kohota. 

Ripottele munaan hyppysellinen suolaa ja vispaa sen rakenne rikki. Voitele leipä munalla ja sirota päälle seesaminsiemeniä. 

Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia. 

Nosta ritilälle ja jäähdytä liinan alla.

samankaltaisia

0 kommenttia