Oletko
leiponut leipää porkkanasoseeseen? Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Leipä on uskomattoman
hyvää. Jos porkkanoiden kuoriminen, keittäminen ja soseuttaminen ei innosta,
osta sose valmiina kaupasta.
Ja niin, sananen vielä jauhoista. Niiden määrää on tässä reseptissä mahdoton tarkkaan sanoa, sillä porkkanasoseiden
kosteus vaihtelee. Ajatus on, että ruis- ja vehnäjauhoja on taikinassa yhtä
paljon. Voit siis aloittaa maltillisella jauhomäärällä ja lisäillä sitten molempia
jauhoja pikku hiljaa, kun vaivaat taikinaa.
2
leipää
40
g hiivaa
2
tl suolaa
1
dl siirappia
3
dl rasvatonta maitoa
5
dl porkkanasosetta
2
tl fenkolia
5+ dl
ruisjauhoja
5+ dl
vehnäjauhoja
Pintaan:
siirappivettä
Pintaan:
siirappivettä
Liuota
hiiva, suola ja siirappi kädenlämpöiseen maito-porkkanaseokseen. Sekoita
joukkoon fenkoli. Alusta taikinaan 5 dl ruisjauhoja ja saman verran
vehnäjauhoja. Vaivaa tämän jälkeen taikinan joukkoon tarpeen mukaan lisää
jauhoja. Jatka vaivausta kunnes taikina irtoaa kulhosta, yhteensä noin 8
minuuttia.
Kaada
taikina kevyesti jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa sitä hetki. Jaa taikina
kahtia ja leivo molemmat palat pyöreäksi limpuksi. Nosta leivät leivinpaperilla
suojatulle pellille.
Peitä
liinalla ja kohota 30 minuuttia.
Paista
175 asteessa noin 70 minuuttia. Sivele leivät siirappivedellä, kun paistoaikaa
on jäljellä puoli tuntia.
Nosta
ritilälle ja jäähdytä liinan alla.
0 kommenttia