Porkkanaleipä

Leonardo da Vinkki - 3/07/2019


Oletko leiponut leipää porkkanasoseeseen? Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Leipä on uskomattoman hyvää. Jos porkkanoiden kuoriminen, keittäminen ja soseuttaminen ei innosta, osta sose valmiina kaupasta.

Ja niin, sananen vielä jauhoista. Niiden määrää on tässä reseptissä mahdoton tarkkaan sanoa, sillä porkkanasoseiden kosteus vaihtelee. Ajatus on, että ruis- ja vehnäjauhoja on taikinassa yhtä paljon. Voit siis aloittaa maltillisella jauhomäärällä ja lisäillä sitten molempia jauhoja pikku hiljaa, kun vaivaat taikinaa.

2 leipää

40 g hiivaa
2 tl suolaa
1 dl siirappia
3 dl rasvatonta maitoa
5 dl porkkanasosetta
2 tl fenkolia
5+ dl ruisjauhoja
5+ dl vehnäjauhoja
Pintaan:
siirappivettä 

Liuota hiiva, suola ja siirappi kädenlämpöiseen maito-porkkanaseokseen. Sekoita joukkoon fenkoli. Alusta taikinaan 5 dl ruisjauhoja ja saman verran vehnäjauhoja. Vaivaa tämän jälkeen taikinan joukkoon tarpeen mukaan lisää jauhoja. Jatka vaivausta kunnes taikina irtoaa kulhosta, yhteensä noin 8 minuuttia. 

Kaada taikina kevyesti jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa sitä hetki. Jaa taikina kahtia ja leivo molemmat palat pyöreäksi limpuksi. Nosta leivät leivinpaperilla suojatulle pellille.

Peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia. 

Paista 175 asteessa noin 70 minuuttia. Sivele leivät siirappivedellä, kun paistoaikaa on jäljellä puoli tuntia.

Nosta ritilälle ja jäähdytä liinan alla.

samankaltaisia

0 kommenttia