Vaaleat pikkuleivät ovat usein vähän tylsän näköisiä, jos niissä ei ole mitään koristelua. Demerara-sokerilla asia on helposti korjattu.
Nämä ovat muutenkin sellaisia laiskan leipojan unelmaleivottavia. Taikina vain pyöritellään palloiksi, painetaan matalaksi ja annetaan uunin kaunistaa. Mikään ei tartu, kovetu, reikäänny eikä leviä muodottomaksi. Satsi onnistuu aina. Tottumattomaltakin leipojalta.
Tärkeintä pipareissa on kuitenkin maku, ja sekin on näissä herkullisissa suupaloissa kohdallaan.
n. 30 kpl
125 g pehmeää voita
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
1 rkl sitruunan mehua
1 sitruunan kuori
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
Demerara-sokeria
Vatkaa pehmeä voi ja sokerit pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna samalla seosta voimakkaasti vispaten. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja hienoksi raastettu kuori. Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele jauhot pikkuleipätaikinaan.
Pyörittele taikina palloiksi. Nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Paina pallot litteiksi ja ripottele päälle Demerara-sokeria.
0 kommenttia