Rapeat sitruunapikkuleivät

Leonardo da Vinkki - 2/28/2019



Vaaleat pikkuleivät ovat usein vähän tylsän näköisiä, jos niissä ei ole mitään koristelua. Demerara-sokerilla asia on helposti korjattu. 

Nämä ovat muutenkin sellaisia laiskan leipojan unelmaleivottavia. Taikina vain pyöritellään palloiksi, painetaan matalaksi ja annetaan uunin kaunistaa. Mikään ei tartu, kovetu, reikäänny eikä leviä muodottomaksi. Satsi onnistuu aina. Tottumattomaltakin leipojalta.

Tärkeintä pipareissa on kuitenkin maku, ja sekin on näissä herkullisissa suupaloissa kohdallaan. 

n. 30 kpl 

125 g pehmeää voita 
2,5 dl sokeria 
2 tl vaniljasokeria 
1 muna 
1 rkl sitruunan mehua 
1 sitruunan kuori 
3 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
Päälle: 
Demerara-sokeria 

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna samalla seosta voimakkaasti vispaten. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja hienoksi raastettu kuori. Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele jauhot pikkuleipätaikinaan. 

Pyörittele taikina palloiksi. Nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Paina pallot litteiksi ja ripottele päälle Demerara-sokeria. 

Paista 175 asteessa 11—12 minuuttia.




samankaltaisia

0 kommenttia