Kardemummamuffinit ovat parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä. Ne siis ovat mitä mainioin vierastarjottava, koska niitä ei tarvitse leipoa kovalla kiireellä juuri ennen ovikellon kilahdusta.
Kesällä muffinit voi tarjota kevyesti vispatun kermavaahdon ja mansikoiden kanssa, mutta näitä syö mielellään ilman lisukkeitakin.
12 kpl
2 munaa
2,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
50 g sulatettua voita
2 dl kermaa
Pinnalle:
raesokeria
kardemummaa
Vispaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Kääntele jauhoseos, sulatettu voi ja kerma vuorotellen muna-sokerivaahtoon.
Jaa taikina paperivuoilla suojattuihin muffinipellin syvennyksiin. Ripottele päälle raesokeria ja kardemummaa.
Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.
0 kommenttia