Unikko-sipulikranssi

Leonardo da Vinkki - 2/22/2019



Toisinaan leivän ulkonäöllä on mukava leikitellä. Täytetyt leivät tarjoavat tähän monia mahdollisuuksia.

1 iso leipä

5 dl rasvatonta maitoa tai heraa
50 g hiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 dl vehnäleseitä
10 dl vehnäjauhoja
Täyte:
kuullotettua sipulia tai purjoa
3 dl juustoraastetta
3 rkl unikonsiemeniä
Pinnalle:
sulatettua voita
unikonsiemeniä


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja vehnäleseet. Kaada joukkoon 6 dl vehnäjauhoja ja vatkaa hetki, jotta taikinaan alkaa muodostua hyvä sitko. Lisää joukkoon vähitellen loput jauhot ja vaivaa taikinaa kunnes se on tasaista ja kimmoisaa. Käytä tarvittaessa desin verran enemmän jauhoja.

Peitä liinalla ja kohota n. 30 minuuttia.

Kaada taikina hyvin jauhotetulle pöydälle ja vaivaa se kimmoisaksi. Kauli taikinasta noin. 25 x 50 cm levy. Levitä päälle kuullotetut sipulit ja peitä ne juustoraasteella. Ripottele pinnalle unikonsiemenet. Kääri levy rullaksi ja nosta se leivinpaperin päälle pellille. Tarkista, että saumakohta jäi rullan alle. Viillä rulla pituussuunnassa auki kahteen osaan, mutta jätä toinen pää yhteen. Kierrä tangot toistensa ympäri ja muotoile kierteestä pellillä ympyrä.

Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia. 

Voitele kranssi munalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä. 

Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia.


Illanistujaisissa Unikko-sipulikranssista murrettuja paloja voi dipata kylmään kermaviilikastikkeeseen. Se sopii hyvin myös teekupposen seuraan.


Valmiissa leivässä täyte ei näy raitoina. Se on kauttaaltaan tasalaatuista.


samankaltaisia

0 kommenttia