Silloin tällöin haksahdan kaupassa suklaalevitteeseen, mutta aina se jää syömättä ja päätyy leivonnaisiin tai jäätelöön, tällä kertaa muffineihin.
Reseptin pohjalla on ystävältä saatu hasselpähkinämuffiniohje, josta korvasin sokeripaahdetut pähkinät suklaalevitteellä.
Kuorruteaineksia minulla ei kotona ollut, joten sekoitin suklaan taikinaan marmoroimalla, joka antaa leivonnaisille näköä. Käyttämäni levite tosin oli niin jäykkää ettei marmoroinnista tahtonut tulla mitään, kunhan hiukan sain pintaa sekoitettua.
12 kpl
150 g voita
2 dl vaniljajogurttia
3 munaa
1,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl hasselpähkinäjauhetta
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
suklaalevitettä
Sulata voi. Ota kattila hellalta. Jätä jäähtymään.
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä vehnäjauhot, hasselpähkinäjauhe, leivinjauhe ja suola. Lisää kuivat aineet, jogurtti ja voisula munavaahdon joukkoon.
Jaa taikina muffinivuokiin. Lisää jokaisen muffinin päälle teelusikallinen suklaalevitettä. Pyöräytä grillitikulla suklaa taikinaan.
Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 20 min.
Anna muffinien jäähtyä ja kuorruta ne halutessasi suklaalevitteellä, jos sitä vielä on jäljellä.
0 kommenttia