Italialainen siskonmakkarakeitto

Leonardo da Vinkki - 12/04/2019


Pidän keitoista, joissa on reilusti pinaattia ja Italialaiseen siskonmakkarakeittoon sitä tulee iso pussillinen. Tämä tarjottava on ollut kyllä muidenkin mieleen. Santsikierros keittokattilan ääreen on enemmän sääntö kuin poikkeus, mutta ei hätää, ohjeesta tulee iso annos.

1 rkl oliiviöljyä
450 g siskonmakkaraa 
chilihiutaleita
4 valkosipulinkynttä
2 sipulia
2 porkkanaa
2 sellerinvartta
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
suolaa
mustapippuria
2 l kanalientä
1 laakerinlehti
4 tölkkiä valkoisia papuja, valutettu ja huuhdeltu
300 g babypinaattia
2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Paista siskonmakkarat pannulla samalla niiden rakennetta lastalla rikkoen. Mausta chilihiutaleilla. Anna chilin lämmetä hetki pannulla. Siirrä kattilaan.

Lisää paistinpannulle pieneksi kuutioitu valkosipuli, sipuli, porkkanat ja selleri.  Kääntele muutama minuutti, eli kunnes sipuli on kuullottunut. Mausta oreganolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla. Kaada kattilaan. Lisää kanaliemi, laakerinlehti ja pavut. Keitä kannen alla kunnes porkkanat ovat kypsiä, noin 5 minuuttia. Poista laakerinlehti ja lisää pinaatti. Keitä kunnes pinaatti pehmenee, se vie pari minuuttia. Sekoita joukkoon kerma. Kuumenna.

Tarjoile vaalean maalaisleivän kanssa.


samankaltaisia

0 kommenttia