Kuparinen tammenlehtikranssi

Leonardo da Vinkki - 10/17/2018


Tämäkin askartelu lähti remontista, niin kuin moni muukin puuha meidän kotona. Putkimies jätti jälkeensä palan kupariputkea, jonka otin talteen. Hetken asiaa tuumattuani päätin tehdä siitä pohjan metallikranssille.

Meillä kranssi on sisäkäytössä, joten se pysyy ulkonäöltään kuvan mukaisena. Jos ripustat kranssin ulos, kupari reagoi ilman kosteuteen ja alkaa vähitellen vihertää, mikä ei sekään näytä ollenkaan hullummalta.


Tarvikkeet

77 cm pätkä kupariputkea
kattila
pala pahvia tai paperia
lyijykynä
sakset
kuulakärkikynä tai terävä tikku
nippu sanomalehtiä
kuparilevyä
leikkaavat pihdit tai huonot sakset

parsinneula
kuparilankaa
18 kpl kulkusia
ruskeaa askartelulakkaa
pala superlonia


Teko-ohje

Taivuta kupariputki esimerkiksi kattilan tai kukkaruukun avulla ympyräksi (ø 24 cm).

Piirrä lyijykynällä muutama erilainen, n. 9 cm pitkä tammenlehtimalline kartongille tai paperille. Leikkaa lehdet saksilla irti kartongista. Aseta kuparilevy sanomalehtinipun päälle ja paina kuulakärkikynällä tai terävällä tikulla mallineiden reunoja seuraten lehtien ääriviivat kuparilevyyn. (Jos olet varma piirtäjä, voit tehdä lehdet vapaalla kädellä suoraan kuparille.)

Leikkaa lehti pihdeillä tai huonoilla saksilla irti kuparilevystä. Tee lehden juureen parsinneulalla reikä. Paina lehden keskelle kuulakärkikynän avulla sanomalehtien päällä lehtiruoti. Muotoile lehteä käsillä. Tee loput lehdet samalla tavalla.

Kieputa kupariputken ympärille kuparilankaa. Pujota lanka siellä täällä lehden reiästä ja tee lehdistä nippuja. 


Kiinnitä samalla tavalla, kuparilankaan pujotellen, ryhmissä kulkuset, kun seuraat kupariputkea.


Kun lehdet ja kulkuset ovat paikallaan voit vielä taivutella niitä haluamaasi muotoon.

Kun kranssi on valmis, töpöttele siihen superlonilla tummanruskeaa askartelulakkaa. Se antaa työlle mukavasti patinoituneen ulkonäön.






samankaltaisia

0 kommenttia