Ei syksyä ilman kurpitsakeittoa. Tänä vuonna keitto on mausteistaan huolimatta maultaan lempeää, sillä meillä chilikin on mietoa. Jos pidät tulisemmista ruoista, voit maustaa ruoan reilummin.
Keitto on myös erittäin sakeaa. Lisää keittoon maitoa, jos se on mielestäsi liian paksua. Kerman voit korvata vedellä tai maidolla. Toisaalta, jos jääkaapissasi on kermatölkin loppu tai pian vanheneva kerma, sen voi aina lisätä sosekeittoon. Ei tule ruokahävikkiä.
6-8:lle
1 (2,5 kg) myskikurpitsa
2 sipulia
rypsiöljyä
7 dl vettä
3 dl kevytmaitoa
1 kasvisliemikuutio
1 tl kurkumaa
1 tl garam masalaa
1,5 tl suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus chilirouhetta
1-2 dl kermaa
200g sulatejuustoa
Kuori, poista siemenet ja kuutioi kurpitsa. Nosta kurpitsapalat uunipellille ja valuta päälle rypsiöljyä. Sekoita ja paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia, eli kunnes kurpitsakuutiot ovat pehmeitä.
Kuori, hienonna ja kuullota sipulit.
Soseuta kurpitsa, sipulit ja 2 dl vettä tehosekoittimessa. Kaada sose kattilaan. Lisää loppu vesi ja maito. Mausta ja keitä hiljalleen 15 minuuttia.
0 kommenttia