Omenapannari

Leonardo da Vinkki - 10/25/2018


Jokaisen pitäisi ehdottomasti tehdä syksyllä omenapannukakkua ainakin kerran. Sen pyöräyttää vaivatta uuniin ja herkku on mahdottoman hyvää. 

Tämä on niitä arkisia nautintoja, joita ei edes muista, mutta maistaessa joka kerta hämmästelee miksi ihmeessä en tee tätä useammin. 

1 uunipellillinen

3 munaa
1 l kevytmaitoa
5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
50 g voita
6-8 kotimaista omenaa
sokeria
kanelia

Vispaa munat rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta, jauhot, sokeri, suola ja vaniljasokeri. Sekoita. Lisää loppu maito ja sulatettu voi.

Nosta kulho sivuun ja jätä taikina turpoamaan vähintään vartiksi, vaikka puoleksi tunniksi.

Poista omenoista kannat ja siemenkodat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria. 

Kaada taikina uunipellille ja levitä omenaviipaleet päälle. Ripottele omenille maltillisesti sokeria ja kanelia.

Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.



samankaltaisia

2 kommenttia

  1. Kiitos, en olekaan aiemmin tajunut, että pannariin voi laittaa omenaakin! :D Tämä lähtee testaukseen jossain vaiheessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Tämä on ihan älyttömän hyvää, vaikka eipä sitä vaatimattomasta reseptistä uskoisi.

      Poista