Vaalean sämpylän perusresepti

Leonardo da Vinkki - 10/04/2018


Leivon tällä tutulla ja kotoisella reseptillä usein sämpylöitä. Perusohjeeseen ei oikeastaan koskaan kyllästy. Jos kaipaan vaihtelua, saan sitä helposti lisäämällä taikinaan esimerkiksi siemeniä, yrttejä tai kuivattuja sieniä.

15 sämpylää

5 dl haaleaa vettä
25 g hiivaa
1,5 tl suolaa
3 rkl öljyä
n. 13 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy. Sekoita joukkoon 8 dl jauhoista. Vaivaa reippaasti muutama minuutti. Alusta joukkoon vähitellen lisäten loput jauhoista. Lopeta vaivaaminen, kun taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.

Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä noin tunti. 

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile siitä 15 sämpylää. Nosta palat leivinpaperilla suojatulle pellille. Peitä leivät liinalla ja kohota huoneenlämmössä.

 Paista 200 asteessa vajaat 15 minuuttia. 


samankaltaisia

0 kommenttia