Paratiisigranola

Leonardo da Vinkki - 1/12/2017


Paratiisigranola tuo kesän synkeimpiinkin syys- ja talviaamuihin. Poikani tosin käy salaa granolapurkilla ja syö tätä kuin karkkia. Parasta kuitenkin jogurtin päällä tarjottuna – ainakin minun mielestäni.

1 pellillinen

7 dl isoja kaurahiutaleita 
2 dl pähkinärouhetta 
1 dl kookoshiutaleita 
2 rkl ruokosokeria 
2 tl vaniljasokeria 
0,5 tl suolaa
1 tuore banaani 
0,5 dl hunajaa 
0,5 dl kookosöljyä 
0,5 dl vettä 
0,5 sitruunan mehu
1 tl vaniljasokeria
100 g suklaarouhetta 
1 dl kuivattuja mangon paloja 

Sekoita kaurahiutaleet, pähkinät, kookoshiutaleet, ruokosokeri, vaniljasokeri ja suola isossa kulhossa. 

Survo banaani haarukalla. Lisää hedelmäsoseeseen hunaja, kookosöljy, vesi, sitruunamehu ja vaniljasokeria. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita. 

Kaada massa leivinpellille. Jos haluat isoja granolan paloja, painele seos tiiviisti pellille. Paista levyä 175 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Käännä levy mahdollisimman isoina paloina ja jatka paistamista vielä toiset 20 minuuttia. Paloittele haluamasi kokoisiksi paloiksi, kun otat granolan uunista. Jos pidät enemmän ilmavasta granolasta, levitä seos tasaisesti pellille ja paista massa uunissa sitä välillä sekoitellen. 

Jäähdytä. Lisää joukkoon suklaarouhe ja kuivatut mangon palat.

samankaltaisia

0 kommenttia