Maitoa, hunajaa ja voita. Näistä aineksista syntyy syntisen hyvää aamiaisleipää! Minulla on tapana leipoa nämä sämpylät jo illalla ja aina saan olla huolissani onko aamulla enää yhtään jäljellä.
Reilusti voita sisältävät sämpylät eivät kaipaa voita tai muita lisukkeita, joten ne sopivat erinomaisesti myös brunssipöytään ja salaatin kaveriksi lounaalle, missä niistä on helppo taitella herkullisia suupaloja.
Ohjeen reilunkokoiset sämpylät sopivat rustiikkisen tarjoiluun. Jos haluat pientä ja sievää tarjottavaa, leivo taikinasta parikymmentä sämpylää, voitele ne munalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä.
8 kpl
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
3 dl maitoa
75 g voita
n. 8 dl vehnäjauhoja
Liuota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen maitoon. Lisää 6 dl jauhoista. Vaivaa joukkoon pehmeä voi ja loput jauhoista. Jatka vaivausta kunnes taikina on kimmoisaa.
Peitä liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä 30
minuuttia.
minuuttia.
Kaada taikina pöydälle ja vaivaa se uudelleen kimmoisaksi. Jaa 8 palaan. Pyörittele paloista pallot. Laita ne leivinpellille ja leikkaa jokaisen sivulle viisi
viiltoa. Ripottele päälle hieman jauhoa. Peitä liinalla
ja kohota huoneenlämmössä 20 minuuttia.
viiltoa. Ripottele päälle hieman jauhoa. Peitä liinalla
ja kohota huoneenlämmössä 20 minuuttia.
Paista 250 asteessa 8-10 minuuttia.
2 kommenttia
Tämä menee täällä kokeiluun sukulaistyttöjen syötäväksi :) Kivan kuuloinen ohje!
VastaaPoistaKiva kuulla. Toivottavasti maistuu. 😊
Poista