Voisämpylät

Leonardo da Vinkki - 1/31/2017


Maitoa, hunajaa ja voita. Näistä aineksista syntyy syntisen hyvää aamiaisleipää! Minulla on tapana leipoa nämä sämpylät jo illalla ja aina saan olla huolissani onko aamulla enää yhtään jäljellä. 

Reilusti voita sisältävät sämpylät eivät kaipaa voita tai muita lisukkeita, joten ne sopivat erinomaisesti myös brunssipöytään ja salaatin kaveriksi lounaalle, missä niistä on helppo taitella herkullisia suupaloja.

Ohjeen reilunkokoiset sämpylät sopivat rustiikkisen tarjoiluun. Jos haluat pientä ja sievää tarjottavaa, leivo taikinasta parikymmentä sämpylää, voitele ne munalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä.

8 kpl


25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
3 dl maitoa
75 g voita
n. 8 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen maitoon.   Lisää 6 dl jauhoista. Vaivaa joukkoon pehmeä voi ja   loput jauhoista. Jatka vaivausta kunnes taikina on   kimmoisaa.

Peitä   liinalla   ja   anna  kohota  huoneenlämmössä  30
minuuttia.

Kaada taikina pöydälle ja vaivaa se  uudelleen   kimmoisaksi. Jaa 8 palaan. Pyörittele paloista pallot.   Laita  ne leivinpellille  ja  leikkaa  jokaisen   sivulle  viisi
 viiltoa.  Ripottele  päälle  hieman  jauhoa.  Peitä liinalla
ja kohota huoneenlämmössä 20 minuuttia.

Paista 250 asteessa 8-10 minuuttia.

samankaltaisia

2 kommenttia

  1. SatuOllijatytöt3/07/2017

    Tämä menee täällä kokeiluun sukulaistyttöjen syötäväksi :) Kivan kuuloinen ohje!

    VastaaPoista