Ihanaa ihanampi suklaamousse


Olen vuosia tehnyt enemmän ja vähemmän onnistuneita suklaamoussekokeiluja, samalla harkiten yhdistellyt ja muutellut löytämiäni reseptejä. Tässä tulos, jota en aio enää muuttaa: täydellinen suklaamousse! Ei liian makea, ei karvas, puhtaasti suklainen, maultaan voimakas ja rakenteeltaan silkinpehmeä, suussa sulava.

Jos makua haluaa vaihdella, moussen voi maustaa ruokalusikallisella pikakahvia tai oman maun mukaan lakritsijauheella. Vastaraastettu tähtianis sopii sekin hyvin mausteeksi. Itse pidän moussesta sellaisenaan. Perhe suosii tällä hetkellä lakritsijauheella maustettua vaihtoehtoa.

Ja kas kummaa, tämäkin herkku syntyy keittiöjämistä! Leipoessa jää usein valkuaisia käyttämättä. Ne kannattaa pakastaa ja käyttää myöhemmin. Jo pakastusvaiheessa kannattaa pitää tietty resepti mielessä ja kerätä valkuaisia vaikka yksitellen pieneen pakastusrasiaan, kunnes niitä on ohjeessa tarvittava määrä. Näin ne on helppo sulattaa. Meidän pakkasesta löytyy kolmen valkuaisen pakastusrasioita, sillä olemme kaikki ihan koukussa tähän herkkuun. 

3 munanvalkuaista
0,5 dl sokeria
4 dl kuohukermaa
150 g suklaata (80 %) 
(pikakahvijauhetta, lakritsijauhetta tai tähtianista)

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa mukaan sokeri. Vaahdota jääkaappikylmä kerma. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa. 

Nosta suklaa vesihauteesta ja anna jäähtyä pieni hetki. Vatkaa valkuaisvaahto suklaan joukkoon. Lisää kermavaahto.

Jaa annoskulhoihin. Nosta kylmään vähintään tunniksi. Koristele kermavaahdolla, suklaarouheella tai lakritsinonparelleilla. Nauti!


Samankaltaisia

0 kommenttia