Jättisämpylät

Leonardo da Vinkki - 2/22/2017


Yleensä makeutan mallasleivät siirapilla. Tälläkin kertaa minulla oli jo siirappitölkki kädessä, kun silmäni osuivat keittiössä ylikypsään banaaniin. Voisikohan leipätaikinaan laittaa siirapin sijaan banaanisosetta? Yritän vähentää ruokahävikkiä, joten olin valmis kokeilemaan. Banaani toimi mainiosti. Se pyöristi makeudellaan maltaan karvauden, mutta valmiissa leivässä ei ollut tunnistettavaa hedelmän makua. Onnistunut kokeilu. Suosittelen!

6 kpl

2,5 dl vettä
2,5 dl mäskiä (jäänyt kotikaljan teosta)
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
2 rkl hunajaa
1 ylikypsä banaani
1 dl kauralesettä
noin 10 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen vesi-mäskiseokseen. Lisää banaanisose ja kauraleseet. Alusta joukkoon vehnäjauhot. (Tarkkaa jauhojen määrää on mahdotonta sanoa, koska se riippuu mäskin kosteudesta. Jos epäröit, vähemmän on aina parempi) Vaivaa reippaasti 8–10 minuuttia. 

Peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa sitä hetki. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 6 osaan. Muotoile palat sämpylöiksi ja nosta ne leivinpaperilla suojatulle pellille. 

Peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia. 

Paista 15 minuuttia 225 asteessa. 

Jäähdytä ritilällä.

samankaltaisia

0 kommenttia