Äijägranola

Leonardo da Vinkki - 4/18/2017



Äijägranola on vähemmän makeaa ja tummaksi paahdettua. Makeutusainetta on massassa tavallista granolaa kitsaammin ja makeiden kuivahedelmien sijaan ohjeessa käytetään mustanpuhuvaa luumua. 

Makeutta taittaa myös granolan paahtoaste. Pelliä pidetään uunissa ihan palamisen rajalle saakka. Ole tarkkana! Seos ei saa kärvähtää. Palanut granola on karvasta. Paiston loppupuolella uuniin kannattaa kurkata usein ja sekoittaa massaa, jotta näet milloin se on valmista.

8 dl isoja kaurahiutaleita
5 dl pähkinöitä oman maun mukaan
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl chian siemeniä 
0,5 tl suolaa 
1,75 dl kookosöljyä 
0,5 dl hunajaa 
3 dl kuivattuja luumuja rusinan kokoisina paloina 

Sekoita kaurahiutaleet, pähkinät, vehnäjauhot, chian siemenet ja suola isossa kulhossa. Yhdistä kookosöljy ja hunaja. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita. 

Kaada massa leivinpellille. Paista 175 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia välillä granolaa sekoittaen. 

Jäähdytä. Lisää joukkoon kuivatut luumupalat.


samankaltaisia

0 kommenttia