Lihapiirakka

Leonardo da Vinkki - 4/28/2017


80-luvulla peltilihapiirakka oli lauantaisaunan jälkeistä herkkua. Sitä leivottiin ahkerasti myös vieraille. Itselleni se on näitä lapsuuden kodista tuttuja "äidin herkkuja", joita on aika ajoin pakko saada. 

Tässä äitini resepti, joka on mielestäni maailman paras. Äitini toki teki silloiseen tapaan voitaikinan itse. Minä haen sen kaupasta.

2 pkt (à 500 g) voitaikinaa
Täyte:
2 dl riisiryynejä
vettä
suolaa
2 rkl voita
500 g jauhelihaa
1 sipuli 
voita paistamiseen
2 dl ruokakermaa (+1 dl kuohukermaa)
1 tl suolaa
valkopippuria
3 kovaksi keitettyä munaa
munaa voiteluun

Keitä riisit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Lisää joukkoon pari voinokaretta, kun vesi on imeytynyt riiseihin ja ne ovat valmiita. Jäähdytä.

Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli voissa kypsiksi. Lisää joukkoon 2-3 dl kermaa ja kiehauta seos. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Jäähdytä.

Kuori ja hienonna kovaksi keitetyt munat.

Kauli toinen voitaikinapaketti leivinpaperin päällä ohueksi levyksi. Siirrä levy uunipellille. Levitä ensin pohjan päälle riisi, sen jälkeen jauhelihaseos ja lopuksi hienonnetut munat. Jätä reunoihin hieman tilaa. Kauli toinen taikina ohueksi levyksi ja nosta se täytteen päälle. Sulje reunat haarukalla painaen. Voitele piirakka munalla ja tee kanteen muutama reikä.

Paista 200-asteessa noin puoli tuntia.






samankaltaisia

0 kommenttia