Kevään kaunein yrttinäkkileipäJuuri viime viikolla julkaisin näkkileipäreseptin, mutta tässä tulee vielä toinen perään. Olen nyt niin näkkileivän pauloissa. Se on meillä varma kevään merkki: äitiin iskee näkkärihulluus.

Yrttinäkkileipä ilahduttaa minua aamuisin sievällä ulkonäöllään. Näin kaunista näkkileipää pääsee nauttimaan vain itse leipoen! Palat ovat niin söpöjä, että aina haukatessa hieman harmittaa, mutta maun maistaessa harmi unohtuu. Hyvää! 

Vaihtelen näkkileipään käyttämääni yrttiä ja jokainen voikin valita taikinaan oman lempiyrttinsä. Tällä kertaa kokeilin ihan uteliaisuudesta kaupasta löytämääni oliiviyrttiä, joka oli minulle uusi tuttavuus. Yrtissä oli vahva tuoksu, mutta se antoi leipään lempeästi makua, vaikka silppusin joukkoon koko ruukullisen. 

n. 50 palaa 

8 dl vehnäjauhoja 
1 ruukku oliiviyrttiä 
1 tl suolaa 
0,5 dl öljyä 
3 dl vettä 

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, pieneksi silputtu yrtti ja suola. Kaada joukkoon öljy ja vesi. Vaivaa kunnes taikina on tasaista eikä enää tartu käsiin. 

Kaada taikina pöydälle ja jaa se 3 osaan. Kauli taikinapalat litteiksi levyiksi, joista otat piparkakkumuotilla pieniä näkkileipiä. 

Nosta näkkileivät leivinpaperin päälle. Pistele haarukalla. Vedä leivinpaperit uunipellille. 

Paista 250 asteessa 6 minuuttia / pelti. Käännä ja paista vielä 3 minuuttia. 


Kerran, poikani ollessa 4-vuotias, unohdin pistellä näkkileivät ennen paistamista. Silloin lopputulos näyttää tältä.

Lapsi ihastui palleroihin ikihyviksi, minkä vuoksi nykyään aina silloin tällöin "unohdan" pistellä kukkanäkkileivät. Pulleat ja rapeat näkkileivät ovat hauskan ulkonäkönsä vuoksi olleet suosittuja myös aikuisten illanistujaisissa.


Samankaltaisia

0 kommenttia