Sunnuntaisämpylät

Leonardo da Vinkki - 4/04/2018


Pehmeät sunnuntaisämpylät ovat äitini ja herkkusuun poikani mieleen. Jos nämä ystävykset ovat leipoessani paikalla, ensimmäiset sämpylät maistellaan heti kun otan ne uunista.

11 kpl

3,5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 munaa
n. 11 dl vehnäjauhoja
50 g voita
Voiteluun:
1 muna
ripaus suolaa
tilkka vettä

Liuota hiiva, sokeri ja suola kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon munat. Alusta taikinaan 6 dl jauhoista ja vaivaa 5 minuuttia. Lisää pehmeä voi ja loput jauhoista. Jatka vaivausta kunnes taikina on kimmoisaa, tämä vie reilut 5 minuuttia.


Anna taikinan asettua taikinakulhossa 5 minuuttia. Nosta sen jälkeen taikina leivinpöydälle ja vaivaa taikinaa reippain ottein pari minuuttia. Muotoile taikina palloksi, peitä se liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä 40 minuuttia.


Kääntele taikinaa kevyesti ja jaa se 11 palaan. Pyörittele paloista pallot. Nosta ne paperilla suojatulle leivinpellille. Peitä liinalla ja kohota huoneenlämmössä.

Voitele sämpylät rikki vatkatulla munalla, johon on lisätty ripaus suolaa ja tilkka vettä. Paista 200 asteessa 20 -25 minuuttia.

Nosta ritilälle ja jäähdytä leivinliinan alla.



samankaltaisia

0 kommenttia