Paikkamonsteri

Leonardo da Vinkki - 4/11/2018


Marraskuussa paikkasin näiden samojen farkkujen oikean lahkeen polven (postaus korjauksesta löytyy täältä). Nyt vuorossa on vasen lahje. Ei ihme. Näin kevään riemussa lapset juoksevat ja rymistelevät ulkona sen verran riehakkaasti, että housujen polvet ovat kovilla. Maanantaina polven kohdalla olevaan saumaan ratkesi koulumatkalla kämmenen levyinen reikä. Herranjestas! Ei kun, mainiota! Nythän minulla on mahdollisuus kokeilla Pinterestissä näkemieni hauskojen paikkamonsterien ompelua.

Toteutus

Farkkujen lahje on ratkennut siististi vaakasuoraa saumaa pitkin. Sille ei tarvitse tehdä mitään, mutta kankaaseen repeytyneen aukon toisesta syrjästä leikkasin pesun jälkeen riekaleina hapsottavan kankaan pois. Viivamainen repeymä leveni aukoksi.

Sitten on kauniin hymyn vuoro. Leikkaan kierrätettävistä valkoisista farkuista palan ja piirrän siihen lyijykynällä hammasrivin. Ompelen viivaa myöten tiheällä siksakilla - ja selvähän se, alalanka loppuu keskimmäisen hampaan kohdalla!. No, tällä mennään. Leikkaan  rivistön irti kankaasta.


Palaan penkomaan kankaita. Löydän punaisten joukosta sopivan, vahvan, jakkuhameesta puretun kankaan ja leikkaan siitä palan. Siksakkaan reunat. Asetan punaisen kankaan ja hammasrivistön leikkaamani aukon alle ja kiinnitän kankaat nuppineuloilla paikalleen. Ompelen palat huolettomasti mustalla huristellen lahkeeseen kiinni.

Lopuksi silmät. Piirrän valkoiseen farkkukankaaseen kaksi ympyrää. Siksakkaan ne hapaiden tapaan ja leikkaan irti. Palat ovat kuin partiomerkkejä! Ompelen ne käsin paikoilleen. Lopuksi piirrän silmiin kangastussilla mustat ympyrät. Se on siinä!

Jälkinäytös

Monsterihousut ovat ensimmäistä päivää koulussa. Ja, eikös se marraskuussa paikattu lahje lähtenyt saman tien toiselle kierrokselle! Polveen tuli pihaleikeissä reikä. Jeps, paikattava ei pienen pojan perheessä lopu.


samankaltaisia

0 kommenttia