Hönö talvitakki muuttui helposti hurmaavaksi olkalaukuksi

Leonardo da Vinkki - 12/06/2018




Toisinaan jokin käytöstä poistettu vaate ihan huutaa päästä kassiksi. Vaatteessa on ikään kuin salaa jo valmiina kassin hahmo. Näin onnellisten tähtien alla ompelutyö yleensä syntyy nopeasti ja vaivatta. Sääntö piti paikkansa myös tämän hurmaavan olkalaukun kohdalla.

Tekoturkiksella vuorattu, vyötärömittainen mokkatakki oli malliltaan auttamattomasti vanhentunut. Vaatteena sen aika oli ohi. Mutta... miten hauska, mokasta helman turkikseen yltävä nahkabrodeeraus takin etuosassa oli! Sen halusin talteen.

Vastaavia koristeita voit ottaa talteen muistakin nahkatakeista. Valitse kuviosta haluamasi osa ja säädä kassin koko ja muoto sen mukaan. Tästä olkalaukusta tuli kapea ja pitkä, koska takki oli pieni ja kukka-applikaatio on parhaimmillaan pystysuunnassa.

Tarvikkeet

Kassin mitat: Korkeus 32 cm, leveys 21 cm.

käyttökelvoton mokkatakki, jossa on turkisvuori
8 x 95 cm pala tukevaa punaista kangasta
8 x 150 cm pala tukevaa, harmaanruskeaa kangasta 
(8 x 150 cm pala tukikangasta)
2 puurengasta, ø 4 cm

Teko-ohje

Leikkaaminen 

Leikkaa takista saumavarat huomioiden koristeen kokoinen pala ja toinen vastaava pala, jossa ei välttämättä tarvitse olla koristelua. Tässä kassissa palojen koko oli 33 cm x 23 cm. 

Valitse kuviosta jokin vähän käytetty tehosteväri (tässä tapauksessa punainen) ja leikkaa valitsemasi värisestä kankaasta 8 x 95 cm leveä kaitale.

Valitse toinen, kuviossa esiintyvä, neutraali väri (tässä harmaanruskea) ja leikkaa siitä 8 x 150 cm leveä kaitale. Jos haluat tukea olkahihnan, leikkaa 8 x 150 cm kaitale myös tukikankaasta. Huomaa, että olkahihnan 150 cm pituus voi vaihdella kassin käyttäjän mukaan. Tarkista pituus, ennen kuin leikkaat palat.

Ompelu

Aseta takin oikeat puolet vastakkain ja ompele kassin sivusaumat ja kassin pohja yhteen. Siksakkaa saumat jos takissa on vuorena tekoturkis. Käännä näin syntynyt pussi oikeinpäin.

Laukku ei tarvitse vuorta, sillä turkisvuori on siisti ilmankin. Saumat jäävät pörröisen karvan joukkoon piiloon. 

Huolittele kassin suu punaisella kankaalla. 

Leikkaa loput punaisesta kaitaleesta kahteen, yhtä suureen osaan. Ompele palat kahdeksi, 3 cm leveäksi tampiksi. Ompele molempien tamppien toiseen päähän puinen rengas.

Silitä tukikangas olkahihnan harmaanruskeaan kankaaseen. Käännä kaitale kaksinkerroin, nurjat puolet vastakkain. Asettele saumavarat nauhan sisään ja kiinnitä sauma nuppineuloilla. Tikkaa olkahihnan molemmat sivut läheltä kankaan reunaa punaisella langalla. 3 cm leveä olkanauha on valmis. Ompele nauhan päät puurenkaisiin.

Kiinnitä olkahihna nuppineuloilla kassiin ja etsi sille sopiva pituus. Ompele olkanauha kassiin kiinni kassin suusta ja alempaa kassin sisältä. Näin ommellen punaisesta olkanauhan tamppiosasta jää kassin sisään näppärä lenkki, johon voit ripustaa vaikka avaimet.

samankaltaisia

2 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Olin itsekin tyytyväinen lopputulokseen, mikä oli hyvä, sillä annoin olkalaukun lahjaksi äidilleni. Jos tämä olisi mennyt pieleen, olisi pitänyt ommella vielä toinen! :-D

      Poista