Marianne-keksit

Leonardo da Vinkki - 12/12/2018



Erilaiset Marianne-karkeilla maustetut jälkiruoat ovat heikkouteni, esimerkiksi vadelmilla kruunattu Marianne-jäätelö on aivan ihanaa. Ei siis ihme, että syksyllä etsin netistä myös Marianne-keksien ohjeita. 

No, Marianne-piparien reseptiä en siihen hätään löytänyt, mutta Fazerin sivustolla oli helppo ja yksinkertainen Dumle-viipalekeksien resepti. Lähdin sitä muuntelemaan Marianne-ohjeeksi.

Tässä minun versioni. Vehnäjauhoja on vähemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa. Tämän vuoksi taikina leviää pellille yhtenäiseksi, ohueksi levyksi, ja kekseistä tulee ihan mielettömän rapeita.

Halusin kekseihin myös reilusti suklaisen värin, joten lisäsin taikinaan kukkuraisen lusikallisen kaakaojauhetta.

Lisäksi laskin uunin lämpöä, sillä olen tottunut paistamaan ohuet suklaakeksit aina 175-asteessa. 200 astetta on suklaan kaltaiselle herkälle herkulle vähän turhan tuima kyyti.

n. 35 kpl

100 g pehmeää voita
1 dl sokeria
2 rkl tummaa siirappia
2 dl vehnäjauhoja
1 reilu rkl sokeritonta kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria 
0,5 pss (75 g) Marianne Crush -rouhetta 

Vatkaa voi, sokeri ja siirappi pehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä loput aineet ja lisää ne voiseokseen. Jaa taikina kahdeksi, matalaksi taputelluksi tangoksi leivinpaperille pellille. 

Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Leikkaa heti uunista ottamisen jälkeen viipaleiksi. Jäähdytä. 



samankaltaisia

0 kommenttia