Pellavansiemensämpylät

Leonardo da Vinkki - 1/02/2019



Keskitalvi häivytetään yleensä ruokakuvista käyttämällä päivänvaloa jäljittelevää keinovaloa, kun luonnonvalo ei riitä. Todellisuudessa monessa keittiössä häärätään hämäränhyssyssä, tehdään askareet ja syödään lempeän kellertävässä valaistuksessa. Tällaisessa kuin tämän postauksen kuvat. Tässä valossa sämpylät iltasella leivoin ja maistoin heti ensimmäiseltä pellilliseltä suupalan.

12 sämpylää 

5 dl haaleaa vettä 
50 g hiivaa 
2 tl suolaa 
0,5 dl ruokaöljyä
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 dl vehnärouhetta
1 dl spelttihiutaleita
n. 10 dl vehnäjauhoja 

Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, pellavansiemenet, vehnärouhe ja spelttihiutaleet. Sekoita. Lisää joukkoon jauhot vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa 8–10 minuuttia. 


Peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia. 

Kaada taikina reilusti jauhotetulle pöydälle ja vaivaa se uudelleen kimmoisaksi. Rullaa taikina tangoksi ja leikkaa se kahteentoista palaan. Pyörittele paloista pyöreitä sämpylöitä ja nosta leivinpaperilla suojatulle pellille. 

Viillä sämpylät ja kohota 30 minuuttia. 

Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Jäähdytä liinan alla.




samankaltaisia

0 kommenttia