Ananaskierteet

Leonardo da Vinkki - 4/17/2019


Ananashillo on minulle uusi tuttavuus. Se lähti kaupanhyllyltä kotiin lähinnä uteliaisuudesta, mutta osoittautui loisto-ostokseksi. Ensi hätään testasin sitä pullan täytteenä, kun halusin vaihtaa perinteisen voi-kaneli-sokeritäytteen kevyempään vaihtoehtoon. Nam!

24 kpl

5 dl rasvatonta maitoa
50 g hiivaa
0,5 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
n. 13 dl vehnäjauhoja
100 g voita
Täyte:
1 prk (265 g) Philadelphia-tuorejuustoa 
1 prk (190 g) ananashilloa
2 tl vaniljasokeria
6 tl sokeria
Päälle:
1 muna
raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Kaada joukkoon 6 dl vehnäjauhoja ja vatkaa hetki, jotta taikinaan alkaa muodostua sitkoa. Vaivaa joukkoon 5 dl vehnäjauhoja. Lisää pehmeä rasva. Vaivaa riuskasti kunnes voi on sekoittunut hyvin taikinaan. Lisää joukkoon vähitellen loput jauhot ja vaivaa taikinaa kunnes se on tasaista ja kimmoisaa.

Peitä liinalla ja kohota n. 30 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa se kimmoisaksi. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinasta noin. 30 x 60 cm levy. Levitä päälle puolet tuorejuustosta ja puolet hillosta. Sirottele päälle puolet vanilja-taloussokeriseoksesta. Kääri levy rullaksi. Leikkaa rullasta 12 palaa ja nosta ne paperisiin vuokiin muffinipellille. Valmista lopputaikina samalla tavalla.


Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia. 

Voitele ananaskierteet munalla ja ripottele päälle raesokeria. 

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.


samankaltaisia

0 kommenttia