Nopeasti leivottu patonki

Leonardo da Vinkki - 4/10/2019


Nopeasti leivottu patonki on vaalea perusleipä, johon ei kyllästy. Sitä voi syödä vaikka joka päivä. Patonki  kohotetaan vain kerran, joten leivän ehtii leipoa uunin lämmetessä.

Nopeutensa vuoksi ohje sopii hyvin myös lasten kanssa leipomiseen. Muksuthan ovat aina innokkaita leipureita.

2 leipää

4 dl vettä
35 g hiivaa
2 tl sokeria
1,75 tl suolaa
9 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva, sokeri ja suola kädenlämpöiseen veteen. Alusta taikinaan vähitellen noin 9 dl vehnäjauhoja. Jatka vaivausta kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhosta. 

Kaada taikina kevyesti jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa sitä hetki. Jaa taikina kahtia ja leivo molemmat palat kierteiseksi patongiksi. Nosta leivät leivinpaperilla suojatulle pellille.

Peitä liinalla ja kohota. 

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. 

Nosta ritilälle ja jäähdytä.

samankaltaisia

0 kommenttia