Nopeasti
leivottu patonki on vaalea perusleipä, johon ei kyllästy. Sitä voi syödä vaikka joka päivä. Patonki kohotetaan vain kerran, joten leivän ehtii leipoa uunin
lämmetessä.
Nopeutensa vuoksi ohje sopii hyvin myös lasten kanssa leipomiseen. Muksuthan ovat aina innokkaita leipureita.
Nopeutensa vuoksi ohje sopii hyvin myös lasten kanssa leipomiseen. Muksuthan ovat aina innokkaita leipureita.
2
leipää
4
dl vettä
35
g hiivaa
2
tl sokeria
1,75
tl suolaa
9
dl vehnäjauhoja
Liuota
hiiva, sokeri ja suola kädenlämpöiseen veteen. Alusta taikinaan vähitellen noin
9 dl vehnäjauhoja. Jatka vaivausta kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa
kulhosta.
Kaada
taikina kevyesti jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa sitä hetki. Jaa taikina
kahtia ja leivo molemmat palat kierteiseksi patongiksi. Nosta leivät
leivinpaperilla suojatulle pellille.
Peitä
liinalla ja kohota.
Paista
225 asteessa noin 15 minuuttia.
0 kommenttia