Lihapullat tomaattikastikkeessa on italialaisen keittiön klassikkoresepti, joka perinteisen kaavan mukaan tehtynä vaatii pitkän haudutusajan - toiset "mamman ohjeet" jopa tuntien keittelyn. Nykyaikainen äiti ruokkii pesueensa tällä nopeasti syntyvällä versiolla.
Ja kyllä, kastikkeeseen tulevat lihapullatkin voi ostaa kaupasta. Älä anna valmislihapullien huonon maineen estää. Tarjolla on monenlaisia lihapullia, myös niitä vähemmän houkuttelevia, mutta laatueines on lähes kotona tehdyn veroinen.
200 g sipulia
2 valkosipulinkynttä
0,5 dl ruokaöljyä
1 porkkana hienona raasteena
2 tlk tomaattimurskaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
mustapippuria
chiliä
tuoretta basilikaa
valmiita lihapullia
Kuullota sipulit öljyssä. Lisää porkkanaraaste ja anna hautua hetki. Kaada joukkoon tomaattimurska. Mausta suolalla, sokerilla, pippurilla ja chilillä. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
Lisää kastikkeen joukkoon valmiit lihapullat ja tuore basilika. Kuumenna.
Tarjoa pastan ja juustoraasteen kanssa.
0 kommenttia